Külföld

Megint nyolc francia repülőtéren volt bombariadó pénteken

rtl.hurtl.hu

2023. október 20. 16:16

Megint nyolc francia repülőtéren volt bombariadó, közülük hármat kiürítettek. A versailles-i kastélyt pénteken újból kiürítették, egy hét alatt ez volt az ötödik bombariadó az egyik leglátogatottabb francia turisztikai célpontnál.

A BFM hírtelevíziót a francia közlekedési tárca arról tájékoztatta, hogy ismét bombafenyegetés volt nyolc repülőtéren pénteken, amelyek közül hármat ürítettek ki – írja az MTI.

A bombariadók – iskolákban, közhivatalokban, múzeumokban – mindennapossá váltak Franciaországban múlt péntek óta, amikor egy radiális iszlamista halálra késelt egy francia tanárt az északi Arras város egyik gimnáziumában. A merényletet követően a kormány a legmagasabb szintűre emelte a terrorkészültséget az országban.

Szerdán szinte az összes franciaországi regionális repülőtéren volt bombariadó, ami 130 járat törlését és jelentős késéseket idézett elő. Csütörtökön ismét 14 francia repülőtéren volt bombariadó, valamint a híres versailles-i kastélyt is kiürítették egy pokolgépes fenyegetés. A bombafenyegetések eddig minden esetben hamisnak bizonyultak. 

A versailles-i kastélyt pénteken újból kiürítették, egy hét alatt ez volt az ötödik bombariadó az egyik leglátogatottabb francia turisztikai célpontnál.

A BFM hírtelevízió úgy értesült, hogy a versailles-i kastélyt csütörtökön fenyegető telefonálót azóta előállították: a gyanúsított egy 37 éves, büntetlen előéletű, munkanélküli férfi, aki a szüleivel él, és skizofréniában szenved.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

 

#Külföld#bombariadó#franciország#repülőtér#pokolgép#fenyegetés#versailles

Címlapról ajánljuk