Külföld

Kiürítettek hat francia repülőteret bombaveszély miatt – hamis volt a fenyegetés

rtl.hurtl.hu

2023. október 18. 13:51

Franciaországban korábban a legmagasabb fokú készültségi szintet vezették be, miután egy terrorizmussal gyanúsított férfi halálra késelt egy tanárt egy iskolában.

Bombafenyegetések miatt kiürítettek hat repülőteret szerte Franciaországban – közölte az AFP francia hírügynökség. A DGAC francia légi közlekedési hatóság szóvivője szerint csak négy repülőérről kellett evakuálni az embereket, és további kettőt ért fenyegetés.

Az érintett repülőterek Lille, Lyon, Nantes, Nizza, Toulouse és Beauvais városában találhatók.

Franciaországban a legmagasabb fokú készültségi szintet vezették be múlt pénteken, miután egy terrorizmussal kapcsolatba hozott férfi megölt egy tanárt Arras város egyik iskolájában. Kedden az egyik leghíresebb francia turistalátványosságnak számító Versailles-i Palotát kellett több órára lezárni a látogatók előtt – négy nap alatt már másodszor.

Frissítés: A szükséges ellenőrzéseket követően több helyen már újraindult a forgalom – jelezték hivatalos források. Valamennyi riadó hamisnak bizonyult.

A nizzai repülőtér szóvivője az AFP-nek hétköznapinak minősítette a kisebb incidenst, utalva arra, hogy egy gyanús csomag miatti riasztás gyakori esemény, s emiatt volt szükség egy biztonsági zár felállítására, de azóta minden visszatért a megszokott kerékvágásba.  

Nyitókép: Rendőr és katonai járőr Lyon repülőterén, egy 2005 szeptemberében készült felvételen. Fotó: Guillaume Plisson/Bloomberg via Getty Images

#Külföld#franciaország#repülőtér#terrorizmus#bomba#bombafenyegetés

Címlapról ajánljuk