Külföld

Ismét lövöldözés Brüsszelben: megöltek a rendőrök egy embert, aki a tegnap esti merénylő lehetett

rtl.hurtl.hu

2023. október 17. 9:38

A gyanúsítottra a belga főváros Schaerbeek nevű negyedében, egy kávézóban lőtték rá egy rajtaütésben. Elkövetőként már korábban egy 45 éves tunéziai menedékkérőt azonosítottak.

Tüzet nyitottak a rendőrök egy fegyveresre Brüsszelben, aki a hétfő esti támadás elkövetője lehet – közölte kedden a belga ügyészség. A Guardian azt írta, hogy a feltételezett elkövetőt kórházba szállították, de az oda vezető úton meghalt. 

A gyanúsítottra a belga főváros Schaerbeek nevű negyedében, egy kávézóban lőtték rá egy rajtaütésben. Az ügyészség szerint nagyon hasonló fegyver volt nála, mint amilyet a hétfő esti merényletben használtak.

A támadás elkövetőjeként már korábban egy 45 éves tunéziai menedékkérőt azonosítottak, akit emberkereskedőként, illegálisan az országban tartózkodó és a nemzetbiztonságra veszélyes egyénként tartott nyilván a belga rendőrség.

Egy iszlamista merénylő két svéd fociszurkolót lőtt le hétfőn este Brüsszelben, egy harmadik személyt megsebesített. 

A belga fővárosban a biztonsági szintet 2-ről 4-re, a lehető legmagasabb szintre emelték, és arra kérték a lakosságot, hogy ne utazzanak feleslegesen, amíg a férfi szabadlábon van.

Leugrott a motorról, és lövöldözni kezdett

A hétfői merénylet helyi idő szerint 19 órakor történt a város központjában található Boulevard d'Ypres közelében. A Het Laatste Nieuws nevű belga lap értesülései szerint mindkét áldozat svéd állampolgár volt, a támadó automata fegyvert használt, majd elmenekült a helyszínről. 

A támadásról egy sokkoló videó is felkerült a Twitterként megismert X nevű közösségi oldalra. A felvételen azt látni, amint egy narancssárga kabátot és fehér sisakot viselő fegyveres leugrik a motorjáról, majd lövöldözni kezd, miközben a járókelők pánikba esnek, és próbálnak elmenekülni a helyszínről.

#Külföld#brüsszel#merénylő#svéd#lövöldözés

Címlapról ajánljuk