Baleset-bűnügy

Videó: elfogtak egy férfit, akinek szerepe lehetett a brüsszeli terrortámadásban

rtl.hurtl.hu

2023. október 27. 17:01

Spanyolországban elfogtak egy marokkói származású belga férfit, aki összefüggésbe hozható a múlt heti brüsszeli terrortámadással, melyben két svéd fociszurkoló meghalt.  

A spanyol rendőrség őrizetbe vett pénteken egy férfit, aki összefüggésbe hozható a múlt héten Brüsszelben elkövetett, két halálos áldozatot követelő terrortámadással, írja az MTI.

A rendőrség közölte: a marokkói származású belga állampolgár ellen nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben, amelyet a belga hatóságok kábítószer-kereskedelem, fegyverkereskedelem, pénzmosás és bűnszervezethez tartozás miatt adtak ki.

A spanyol rendőrség egy videót is közzétett az X nevű közösségi oldalon a dél-spanyolországi Benahavísban történt elfogásról:


A férfi lakásában a rendőrök házkutatást is tartottak és iratokat, elektronikai eszközöket, valamint jelentős mennyiségű készpénzt foglaltak le, elfogásakor hamis személyazonossági dokumentumok is előkerültek. A bíróság elrendelte a férfi előzetes letartóztatását, a spanyol rendőrség pedig még vizsgálja, hogy 

a gyanúsított miként kapcsolódik az október 16-i brüsszeli terrortámadáshoz vagy annak elkövetőjéhez.

Mint arról az RTL Híradója is beszámolt, hajtóvadászat után, tűzpárbajban megölte a belga rendőrség azt a férfit, aki két svéd fociszurkolót meggyilkolt, egyet pedig megsebesített Brüsszelben múlt hétfőn. A tunéziai születésű támadó közösségi oldalán azt közölte, Allah nevében követte el a merényletet, amely miatt félbeszakították a belga-svéd Európa-bajnoki selejtezőt.


Nyitókép: Twitter / X

#Baleset-bűnügy#brüsszel#terrortámadás#elfogás#spanyolország#Videó

Címlapról ajánljuk