Külföld

Kaputelefonon gyalázkodott az izraeli zászló miatt, őrizetbe vették az ohiói férfit

rtl.hurtl.hu

2023. október 17. 16:31

Rendőrt hívtak rá.

Hétfőn őrizetbe vettek egy ohiói férfit, aki antiszemita gyalázkodással zaklatott két családot, akik kitűzték házukra az izraeli zászlót – tudósít a Fox News. A 39 éves Jacob Reidy tettét az egyik család kaputelefonja rögzítette.

Annyira megrázott az eset, hogy hívtam a rendőrséget, mert azt akartam, hogy érjenek ki, amilyen gyorsan lehet, és találják meg

– mondta az ohiói Bexleyben élő Debbie Meyer. A nő azt mondta, otthon voltak férjével vasárnap, amikor csengettek, és a kaputelefonon megkérdezte az ajtó előtt álló férfit, miben segíthet.

Csak bele kell beszélnem? Még soha nem használtam ilyet

– mondta a kamerába bámuló férfi.

Igen, mondja, miben segíthetek, uram?

– válaszolta Meyer, mire Reidy azt mondta:

Ti cionista disznók kibaszottul ocsmányok vagytok.

Meyer ekkor megszakította a beszélgetést, és hívta a rendőröket.


A büntetlen előéletű Reidyt múlt szombaton is látták, amint egy zsinagóga előtt az autójából kiabált. A rendőrök megerősítették, hogy a férfi Meyeréktől nem messze egy másik családot is hasonlóan zaklatott, mocskos cionistáknak nevezte őket, és a halálukat kívánta.

A háromgyerekes Meyer, akinek anyja holokauszttúlélő volt, azt mondta, múlt hétfőn tette ki az izraeli zászlót, hogy kimutassa szolidaritását a Hamász terrorszervezettel háborúzó zsidó állammal. A családját mélyen megrázta Reidy cselekedete, de ezután sem fogják levenni a zászlót.

#Külföld#antiszemitizmus#izrael#ohio#kaputelefon

Címlapról ajánljuk