Külföld

Egy újságíró meghalt, hat megsebesült egy izraeli tüzérségi támadásban Libanonban

rtl.hurtl.hu

2023. október 13. 20:39

Az izraeli lövedék nemeztközi újságírók mellett ért földet, akik az izraeli-libanoni határon történő összecsapásokat figyelték. 

Meghalt a Reuters brit hírügynökség videósa, két újságírója pedig megsebesült Libanon déli részén pénteken – közölte a Reuters. Issam Abdallah élő videós közvetítést adott, amikor életét vesztette. 

A Reuters közölte, hogy még információkat várnak a helyi hatóságoktól az eset körülményeiről. Két újságírójuk, Thaer Al-Sudani és Maher Nazeh megsebesült.

Az AP amerikai hírügynökség beszámolója szerint egy izraeli tüzérségi lövedék csapódott az újságírók közé. Az AP egyik fotóriportere a helyszínen látta Abdallah holttestét, valamint hat másik újságírót, akik megsebesültek. 

Az Al Jazeera közlése szerint két munkatársuk, Elie Brakhya és Carmen Joukhadar is a sebesültek között van. Az AP nem közölte, hogy a két másik sebesült újságíró hol dolgozott, mint írták, megvárják, míg munkaadójuk közleményt tesz közzé az esettel kapcsolatban.

Azt nem tudni, hogy a sebesült újságírók sérülései milyen súlyosak. Az AP cikke szerint többüket is kórházba kellett szállítani. Az esetről készült, közösségi oldalakon terjedő videón azt lehet hallani, ahogy az egyik újságíró rémült hangon kérdezi, hogy „mi történt”, hozzátéve, hogy „nem érzem a lábamat”. 

Az AP közlése szerint a tüzérségi támadást az izraeli erők és a libanoni Hezbollah közötti összecsapások közben történt.

Nyitókép: Issam Abdallah egy 2023 júliusában készült felvételen, Libanonban. Fotó: REUTERS/Emilie Madi

#Külföld#izrael#libanon#újságírók#Reuters#AP#al-jazeera

Címlapról ajánljuk