Külföld

Videó: rejtélyes betegség miatt bénult le több mint száz diák egy kenyai lányiskolában

rtl.hurtl.hu

2023. október 6. 9:20

Az iskolát bezárták, miután a diákok kétségbeesve hazamenekültek.

Több mint száz diákot kellett kórházba szállítani egy kenyai bentlakásos gimnáziumból, miután egy ismeretlen eredetű betegség támadta meg őket. A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint a „rejtélyes” betegség miatt a diákoknak lebénult a lábuk, alig bírtak járni – írta a The Star című kenyai lap.

Az első hírek még alig több mint hatvan beteg diákról szóltak, akiket hétfőn szállítottak több környékbeli kórházba, de szerdán már azt nyilatkozták a helyi egészségügyi hatóságok, hogy 113 diák került kórházba – írta a k24tv. A lap cikke szerint az érintett tanulók térdfájdalomra és bénultságra panaszkodtak.

A róluk készült videókon látni, hogy a diákok alig tudtak járni:


A több mint ezer diákot tanító bentlakásos iskolát szerdán ideiglenesen bezárták, miután a tanulók a helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint „ámokfutásba kezdtek”, és többen is megsérültek, miután rendőrökkel csaptak össze, azt követelve, hogy engedjék haza őket. A diákok többségét végül hazaengedték, csak a vizsgákra készülő negyedikes osztályoknak kellett maradniuk.

Az első vizsgálatok szerint a kórházba került diákoknak magas volt az elektrolitszintje, de egyelőre nem tudják, hogy mi okozta a rosszulléteket. Helyi tisztségviselők közlése szerint a lányoktól levett vérmintákat elküldték a fővárosban található kenyai orvoskutató intézetbe.

Nyitókép: NTV Kenya

 

#Külföld#iskola#betegség#rejtély#bénulás#kenya

Címlapról ajánljuk