Külföld

Kutyájával ölette meg ismerősét egy brit férfi

rtl.hurtl.hu

2023. október 4. 14:33

Az áldozat súlyos nyaki sérüléseket szenvedett, kórházba szállították, de meghalt.

Egy 54 éves férfi meghalt, miután egy kutya halálra marta Sunderlandben. A kutya gazdáját, aki az áldozat ismerőse volt, letartóztattak gyilkosság gyanújával – írta a brit Metro

A állat fajtája az 1990-es években mesterségesen kitenyésztett amerikai Bully XL volt, amelyről korábban megírtuk: hiába mondják gyerekbarátnak, egy perc alatt végezhet bárkivel. Az új kutyafajta súlya és magassága alapján négy alcsoportba osztható: van zseb, sztenderd, klasszik, és XL amerikai bully. Az XL közülük a legtestesebb, a hím akár 55-60 centisre és 60 kilósra is megnőhet. Nagy-Britanniában igen népszerű, az utóbbi években egyre elterjedtebb lett.

A sunderlandi sokkoló támadáshoz kedden este hívták a rendőrséget, beszámolók szerint a helyiek rémülten figyelték, ahogy a mentők próbáltak segíteni az áldozaton. A férfi súlyos nyaki sérüléseket szenvedett, kórházba szállították, de az esti órákban meghalt.

A rendőrök a kutyát agyonlőtték, gazdáját, egy 44 éves férfit gyilkosság gyanújával tartóztatták le, jelenleg őrizetben van. A rendőrség azt közölte, hogy a nyomozás még korai szakaszban van, de úgy gondolják, hogy az érintettek ismerték egymást.

Ez már a második alkalom három héten belül, hogy az Egyesült Királyságban megöl valakit egy amerikai XL Bully kutya. Szeptember 14-én ugyanis az 52 éves Ian Price-t marta halálra egy másik példány, miközben megpróbálta megvédeni idős édesanyját.

Nyitókép: Illusztráció – Fotó: Getty Images

 

#Külföld#kutya#harapás#gyilkosság#nagy-britannia

Címlapról ajánljuk