Külföld

Körbement a suliban egy zacskó kannabiszos cukorka, 60 jamaicai diák került kórházba

rtl.hurtl.hu

2023. október 3. 16:37

A gyerekek szerencsére már jól vannak.

Több mint 60 általános iskolás diák került kórházba Jamaicában hétfőn, miután a tudtukon kívül kannabiszt tartalmazó cukorkát ettek – írja a CNN.

Fayval Williams oktatási és ifjúsági miniszter közölte, hogy úgy tűnik a 7 és 12 év közötti gyerekek közül egyik sincs kritikus állapotban. 

Az édességtől a gyerekek „hánytak és hallucináltak” – írta hétfőn az X-en, és hozzátette, hogy néhány gyereket intravénás infúzióra helyeztek.

Több mint 60 általános iskolás diákot kellett kórházba szállítani. A szülők, kérem, vigyázzanak!!! Az egyik kisfiú azt mondta, hogy csak EGYETLEN cukorkát evett. Ennyire hatásos ez a termék

– írta Williams. 


A miniszter az X-en azt is közölte, hogy járt a kórházban a gyerekeknél, az orvosok és az ápolók pedig mindent megtesznek, hogy a diákok felépüljenek. 

A szivárványszínű csomagoláson az állt, hogy a termék THC-tartalmaz, amely pszichoaktív és bódító hatású anyag. 

A miniszter egy fényképet is mellékelt az édesség csomagolásáról, amelynek hátoldalán a kormány figyelmeztetése olvasható: „gyermekek elől elzárva tartandó” és „21 éven aluliak számára nem ajánlott”. A csomagoláson az is szerepelt, hogy a terméket az FDA nem hagyta jóvá. Jamaica 2015-ben dekriminalizálta a kannabiszt a 18 éven felüliek számára.

Nyitókép: Twitter 

#Külföld#kannabisz#cukorka#thc#kórház#iskola#általános iskola

Címlapról ajánljuk