Külföld

Boszorkánysággal vádolnak egy kelet-afrikai ellenzéki politikust

rtl.hurtl.hu

2023. október 2. 19:14

A „boszorkányság”, illetve „természetellenes és babonás” cselekmények miatt indult eljárás a kelet-afrikai Seychelle-szigetek legnagyobb ellenzéki pártjának vezetője ellen.  

Boszorkányság miatt vádat emeltek hétfőn Patrick Herminie, a kelet-afrikai Seychelle-szigetek legnagyobb ellenzéki pártjának vezetője ellen – írja az MTI.

A United Seychelles nevű formáció elnökét pénteken vették őrizetbe, a párt székhelyén és a politikus irodáján is házkutatást tartottak. Az ellenzéki vezető és egykori házelnök – aki a 2025-ös elnökválasztáson is indulni készül – szerint politikai indíttatású ügyről van szó, amely mögött Wavel Ramkalawan regnáló elnök áll. 

A „boszorkányság”, illetve „természetellenes és babonás” cselekmények miatt indított eljárásban az ellenzéki vezető mellett hat másik Seychelle-szigeteki és egy tanzániai állampolgárt vádolnak.

Az ügy azután indult, hogy Herminie neve szerepelt a tanzániai állampolgár telefonjában, akit a Seychelle-szigetek nemzetközi repülőterén fogtak el szeptember végén. A helyi média szerint a férfi csomagjában köveket, barnás folyadékkal teli üvegcséket, porokat és olyan iratokat találtak, amelyek sátánistaként jellemzett nyelven, illetve szimbólumokkal írtak tele.

A helyi ügyészség szerint a szimbólumok hasonlítanak azokhoz, amelyeket a szigetország megszentségtelenített vallási épületeiben, különösen katolikus templomaiban találtak a hatóságok. Herminie-t a hétfői vádemelést követően óvadék ellenében szabadlábra helyezték.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Külföld#boszorkányság#seychelle-szigetek#vádemelés#ellenzéki párt#ellenzéki politikus

Címlapról ajánljuk