Életmód

Hat rendbeli, súlyos gyermekbántalmazás miatt emeltek a vádat a gyereknevelési tanácsokat szóró mamiblogger ellen

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. szeptember 7. 7:56

A hatgyerekes Ruby Franke gyereknevelési tanácsait több mint kétmillióan követték a YouTube-on, a nőt és üzlettársát a múlt héten tartóztatták le, miután 12 éves fia megszökött tőle.

Hat rendbeli, súlyos gyermekbántalmazás miatt emeltek a vádat Ruby Franke és üzlettársa, Jodi Hildebrandt ellen, írja az NPR. A 41 éves Ruby Franke rendkívül népszerű videós anyablogger, akit egészen az utóbbi időkig 2,3 millióan követtek YouTube-on. Az egykori tanárnő 2015-ben indult „8 utazó” című videós csatornáján saját gyerekeit bevonva mutatta be családi életét, gyereknevelési módszereit és adott tanácsokat követőinek.

A Utah államban élő hatgyerekes nőt és üzlettársát a múlt héten tartóztatták le, miután Franke 12 éves fia megszökött a családi házból, ahol anyjával és apjával élt. A fiú a szomszédban keresett menedéket, vízért és élelemért könyörögve. Amikor a szomszéd észrevette, hogy a gyerek bokája és csuklója ki van sebesedve és ragasztószalaggal van körbetekreve, hívta a rendőrséget.

Miután a fiút kórházba vitték, a hatóságok házkutatást tartottak a nő házában. A rendőrök egy másik gyereket, egy 10 éves lányt is hasonló állapotban találtak, az alultápláltság és bántalmazás látható jeleivel. Őt is azonnal kórházba szállították. A családvédelmi szolgálat mindezek után elvette a nőtől a többi négy gyerekét is.


A nő és társa ellen hat rendbeli, súlyos gyermekbántalmazás miatt emelt vádat a Washington megyei ügyész. Ha a bíróság bűnösnek találja a két nőt, akár 15 év börtönt is kaphatnak. Ruby Franke férje, Kevin – hat közös gyerekük apja – több mint egy évvel ezelőtt költözött külön feleségétől. Az üggyel kapcsolatban a férfi ügyvédje azt közölte, hogy ő sosem bántalmazta a gyerekeit, jelentette az ABC News.

Franke YouTube-csatornáját az év elején szüntették meg, miután egyre több kritika merült fel a nő szigorú szülői módszereivel kapcsolatban, amely magában foglalta az ételmegvonással való fenyegetést is. Az elmúlt hetekben Jodi Hildebrandttal dolgozott együtt, a ConneXions nevű mentálhigiénés tanácsadó szolgálaton, amelyet szintén sokan kritizáltak, főként a megszégyenítésen alapuló nevelési módszerek miatt.

#Életmód#mamiblogger#gyermekbántalmazás#egyesült államok#ruby franke#vádemelés

Címlapról ajánljuk