Külföld

Videó: észre sem vette a rendőr, hogy a sofőr helyett az utast szondázta meg

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 25. 13:01

Az esetről készült videó nagy sikert aratott a TikTokon. Az új-zélandi rendőrség elismerte, hogy hibáztak, de a sofőrt is megrótták, amiért nem szólt. 

Hibáztunk – így reagált az új-zélandi rendőrség arra az egy nap alatt több mint egymilliós nézettséget elért videóra, amin azt látni, hogy egy rendőr tévedésből az anyósülésen ülő utast szondáztatta meg a sofőr helyett. A TikTokon közzétett felvételen látható sofőr a helyi sajtónak elmondta, hogy barátaival az Alexandra városában tartott híres virágfesztiválról tartottak hazafele, amikor az eset történt.

A társaság egy 1964-ben gyártott amerikai Impalában utaztak, ami balkormányos. Új-Zélandon azonban baloldali közlekedés van. TJ Woodrow elmondása szerint az úton három alkalommal is megállították őket a rendőrök, és minden egyes alkalommal először az anyósülésen ülő utashoz mentek oda a szondával.

Az első két alakommal gyorsan rájöttek, hogy rossz helyen vannak, és átmentek a baloldalra, a sofőrhöz. A harmadik alkalommal azonban a rendőrnek nem tűnt fel, hogy a kormány nem a jobb, hanem a baloldalon van, és az utassal fújatta meg az alkoholszondát, majd útjukra engedte őket. A videón hallani, ahogy a baráti társaság hangos nevetésbe tör ki, ahogy elindulnak az ellenőrzőpontról.


Az új-zélandi rendőrség szóvivője a New Zealand Herald című lapnak nyilatkozva közölte, hogy a rendőrség elismeri, hogy egyik kollégájuk hibázott az ellenőrzőpontnál. A szóvivő hozzátette, hogy ebben az eset nagy segítség lett volna, ha sofőr jelezte volna a rendőrnek, hogy hibát követett el.

Nyitókép: TikTok

 

#Külföld#új-zéland#rendőr#alkoholszonda#szonda#ellenőrzés#autó#jobbkormányos#balkormányos

Címlapról ajánljuk