Külföld

Ramzan Kadirov elbüszkélkedett azzal, hogy 15 éves fia megvert egy foglyot a börtönben

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 25. 20:27

Reméljük, a kis Adamból is egészséges felnőtt válik.

Ramzan Kadirov csecsen vezető azzal büszkélkedett, hogy fia, a 15 éves Adam megverte a börtönben lévő Nyikita Zsuravelt, akit a Korán elégetésével vádoltak, írja az MTI Kadirov Telegram-csatornájára hivatkozva.

Azt mondta: „Megverte, és helyesen cselekedett. Sőt, úgy vélem, hogy aki bármilyen módon a szentírásra tör, beleértve annak demonstratív elégetését, és ezzel megsérti nagy országunk több tízmillió polgárát, azt szigorúan meg kell büntetni”. A vezető egy rövid videót is megosztott az esetről.

Zsuravelt korábban azzal vádolták meg, hogy az orosz büntető törvénykönyv 148. cikkének 2. pontja szerinti bűncselekményt, azaz olyan nyilvános cselekményt követett el, amely kifejezi a társadalom iránti nyilvánvaló tiszteletlenségét, és célja a hívők vallási érzelmeinek megsértése. A csecsen ügyészség azt állítja, hogy az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) tízezer rubelt, azaz mintegy 39 ezer forintot ajánlott fel neki annak fejében, hogy égesse el az iszlám vallás szent könyvét a volgográdi nagymecset előtt, és erről készítsen videofelvételt.

A volgográdi vádlottat további vizsgálat céljából az Oroszországi Föderáció Csecsen Köztársasága Nyomozó Bizottsága nyomozati osztályának adták át, és májusban egy grozniji előzetes letartóztatási központba szállították. Manszur Szoltajev, a Csecsen Köztársaság emberi jogi biztosa augusztusban arról számolt be, hogy ellenőrzik a Zsuravel megveréséről szóló információkat, amelyet állítólag Adam Kadirov, a köztársaság vezetőjének fia követett el.

Jeva Merkacsova, az orosz elnök mellett működő emberi jogi bizottság tagja közölte, hogy tájékoztatást kér a bűnüldöző szervektől a történtekről. Kijelentette, hogy a videó bizonyíték egy bűncselekmény elkövetésére. Kijelentette, hogy sürgetni fogja a Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálattól (FSZIN) Zsuravel Csecsenföldről való elszállítását, mert előfordulhat, hogy legközelebb holtan találnak rá a cellájában.

Nyitókép: Mikhail Svetlov / Getty Images

#Külföld#ramzan kadirov#fogoly#fiú#korán#égetés#verés#börtön

Címlapról ajánljuk