Külföld

Leszakadt hídra irányította a férfit a Google térképe, szörnyethalt

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 22. 14:07

Autóval hajtott rá a hídra, ami leszakadt alatta. A férfi rokonai most a Google-t perlik kártérítésért.

Pert indított a Google ellen egy amerikai férfi özvegye, miután a cég térképe egy leszakadt hídra irányította férjét, aki autóval ráhajtott, majd belezuhant egy patakba, és meghalt – jelentette a helyi sajtó. A 47 éves Philip Paxson tavaly októberben halt meg, miközben egyik lánya szülinapi bulijáról tartott hazafele az Észak-Karolinában található Hickory városában. A baleset este 11 órakor történt egy kivilágítatlan, erdővel szegélyezett kicsi úton, esőben. 

A Google a beszámolók szerint annak ellenére ajánlotta rendszeresen ezt az utat az autósoknak, hogy az arra folyó patak felett lévő hidat akkor már majdnem tíz éve elmosta egy nagyobb esőzés, és a cégnek ezt többen, többször is jelezték. 

A Google Térkép azóta már nem jelöli lehetséges útvonalként az érintett útszakaszt, és nagy kerülőt javasol még a gyalogosoknak is. 

Paxson családja a Google mellett beperelte a magánterületen álló híd és a környező telkek tulajdonosát és cégeit, amiért nem tartották karban a hidat, nem javították meg, illetve nem helyeztek el figyelmeztető táblákat és barikádokat, hogy felhívják a veszélyre az arra közlekedő emberek figyelmét.

Az észak-karolinai közlekedési hatóságok a férfi halála után közölték a helyi sajtóval, hogy a kérdéses út és híd karbantartása nem az ő felelősségük volt, mert magánterületen áll.

Nyitókép: WBTV

#Külföld#google#google térkép#térkép#híd#leszakadt#haláleset#egyesült államok

Címlapról ajánljuk