Külföld

Meg akarta mutatni, milyen hülyék a gyereknevekre vonatkozó törvények, ezért elnevezte saját kisfiát Király A Metamfetaminnak

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 21. 15:54

Végülis már a harmadik gyereke volt az újságírónak, nem kell mindegyiknek normális név.

Úgy döntött az ausztráliai ABC csatorna újságírója, hogy teszteli az ország gyereknevekre vonatkozó, túlságosan megengedőnek tartott törvényeit. Ezért úgy nevezte el kisfiát, hogy Király A Metamfetamin (Metamphetamine Rules), írja a Guardian.

Senki sem állította meg ebben, így tényleg ez lett szegény gyerek hivatalos neve.

Kirsten Drysdale, a kis Király A Metamfetamin Drysdale édesanyja arról beszélt: „Úgy gondoltuk, hogy beadjuk a kérelemben a legbotrányosabb nevet, amit ki tudunk találni. Arra számítottunk, hogy visszautasítják ezt”. Végül máshogy történtek a dolgok, a névügyi hivatalon simán átcsusszant a nem mindennapi név.

Miután az újságíró munkája során is beszámolt kisgyerekének a nevéről, a gyereknevek bejegyzésével foglalkozó kormányzati szerv azt közölte, hogy csak véletlenül engedték át a teljesen lehetetlen nevet. A nő és az iroda már dolgoznak azon, hogy átnevezzék Király A Metamfetamint, ám még nem árulták el, mi lesz az új neve.

Ausztráliában tilos ötven betűnél hosszabb, különleges karaktereket, vagy nemesi címeket tartalmazó, illetve közmegbotránkoztatást keltő neveket adni a gyerekeknek, azonban nincs olyan hivatalos keresztnévlista, mint például Magyarországon.

Nyitókép: Unsplash

#Külföld#gyerek#név#metamfetamin#ausztrália#újságíró

Címlapról ajánljuk