Külföld

Megúszta a börtönt a rendőrnő, aki vonatsínekre parkolt kocsijában egy megbilincselt nővel, akit az érkező tehervonat gázolt halálra

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 18. 6:47

Megúszta a börtönt az a rendőr, aki sínekre parkolt autóba rakott egy megbilincselt gyanúsítottat, majd végignézte, ahogy az autónak nekiütközik egy tehervonat. 

Nem kapott börtönbüntetést az amerikai rendőrnő, aki sínre parkolt autójában hagyott egy megbilincselt gyanúsítottat, majd a járőrautót elgázolta egy tehervonat. Jordan Steinkét 30 hónap próbaidőre valamint száz óra közmunkára ítélték, miután bűnösnek találták súlyos testi sértés és gondatlan veszélyeztetést vádjában a 2022 szeptemberében történt eset miatt.

Az ügyben döntő bíró először azt mondta, hogy letöltendő börtönbüntetést fog kiszabni a rendőrre, de végül az ügyészség és a védelem kérésére megváltoztatta döntését

A coloradói Fort Lupton rendőrségétől elbocsájtott Steinke egy gyanúsított üldözésébe kapcsolódott be, amikor az eset történt. Egy nőt üldöztek, egy vezetés közben sofőrök közötti kialakult, és erőszakba torkollt nézeteltérés miatt.

A nő egy vasúti átjáró után állt meg egy rendőrnek, aki mögötte parkolt le, a síneken hagyva az autóját. Az őrizetbe vett nőt Steinke berakta a síneken álló rendőrautó hátsó ülésére, majd elkezdték átkutatni az autóját. Ekkor jött egy tehervonat, és nekiütközött a rendőrautónak.

A felvételen látni lehet, ahogy két rendőr a nő autóját kutatja át, miközben a háttérben hallani lehet a vonat kürtölését. A rendőrök a hangos dudálás ellenére látszólag nyugodtan beszélgetnek tovább, és csak másodpercek múltán tudatosul bennük, hogy a rendőrautó benne a gyanúsítottal a síneken áll.

A videón hallani lehet, ahogy az egyik rendőr rémülten mondja, hogy „uramisten”, amikor rájönnek, hogy mi fog történni, majd figyelmeztetik egyik kollégájukat, hogy menjen távol az autótól. A következő pillanatban már meg is érkezik a nagy sebességgel haladó tehervonat. Yareni Rios-Gonzalez súlyos sérüléseket szenvedett az eset miatt.


Nyitókép: Twitter / Dillon Thomas

#Külföld#rendőr#rendőrség#egyesült államok#sín#vonat#gázolás

Címlapról ajánljuk