Külföld

Szándékosan gázolt el biciklistákat egy tizenéves sofőr, egyikük meghalt

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 14. 6:36

A tizenéves gyanúsított szándékosan elütött három kerékpárost Kalifornia államban, egyiküket pedig halálra gázolta.

Őrizetbe vettek szerdán egy tizenéves sofőrt, akit azzal gyanúsítanak, hogy szándékosan elütött három kerékpárost, egyiküket pedig halálra gázolta a múlt hétvégén Kaliforniában – írja az NBC News.

Mindegyik eset a dél-kaliforniai tengerparti városban, Huntington Beachen történt. Az első áldozat elmondta, hogy a fekete Toyotával közlekedő sofőr késő este oldalba csapta őt, és könnyebb sérüléseket szenvedett.

Egy másik kerékpáros azt mondta, hogy az első eset után körülbelül 15 perccel, annak helyszínétől nem messze ment neki. A harmadik gázolás ugyancsak negyedórával később történt, ebben pedig életét vesztette egy 70 éves kerékpáros. Kedden a rendőrök azonosították a tizenéves gyanúsítottat, majd letartóztatták. A nyomozók úgy vélik, hogy nem baleset történt, hanem szándékos gázolás.

Budapesten júliusban letarolta a szalagkorlátot, és halálra gázolt egy épp ott tekerő biciklist egy autós éjszaka az Árpád hídon. A 26 éves kerékpáros olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházban belehalt sérüléseibe. Az autós 130-150 kilométer per órával száguldozhatott, mielőtt átszakította a szalagkorlátot. Az RTL Híradó akkori riportját itt tekintheti meg:

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Külföld#halálos gázolás#kalifornia#biciklis gázolás

Címlapról ajánljuk