Külföld

Extrém hőségben kellett futnia tornaórán, meghalt egy 12 éves kisfiú

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 5. 16:51

Állítólag nem vitt megfelelő felszerelést, ezért kellett futnia.

Elájult és meghalt egy 12 éves dél-kaliforniai fiú augusztus 29-én, miután az iskolai testnevelésórán a nagy melegben kellett futnia – írja a Today az iskolakörzet közlésére hivatkozva.

Yahshua Robinson a kaliforniai Lake Elsinore-ban található Canyon Lake Middle School tanulója volt, és a családja szerint azért kellett futnia, mert nem öltözött fel megfelelően a testnevelés órára. 

A kisfiú nagynénje a diákok beszámolói alapján elmondta, hogy Robinson a tanár felé intett, és azt mondta, vízre van szüksége, mert nem kap levegőt. A kisfiú ezután elájult, majd mentőt hívtak hozzá. Néhány órával később halottnak nyilvánították a kórházban.

A Riverside megyei seriff hivatala a Today-nek elmondta, hogy a halál oka még nem tisztázott, a nyomozás pedig folyamatban van, így „további részletek egyelőre nem állnak rendelkezésre”. 

Az iskola igazgatója, Gil Rodriguez az ügyben azt nyilatkozta, hogy a fiú az iskolában volt, amikor rosszul lett, de a tantestület azonnal intézkedett, és értesítette a mentőket. Hozzátette, hogy osztoznak a család és a barátok gyászában, a mentálhigiénés csapat pedig gyásztanácsadást biztosít a diákoknak és a tantestületnek.

A Today rákérdezett, hogy a kisfiú hogy öltözött fel a tornaórára, és arra is, hogy tényleg futásra kényszerítették-e, de nem kaptak választ.

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#halál#hőség#tornaóra#család#kalifornia

Címlapról ajánljuk