Külföld

Karácsonyra már szabad ember lehet az elítélt gyerekgyilkos

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 4. 8:25

Az áldozat hozzátartozói szerint a férfit nem lehet kiengedni, mivel egyértelműen nem alkalmas arra, hogy emberek között éljen.

Jon Venables mindössze 10 éves volt, amikor meggyilkolta a kétéves Jamie Bulgert. Az azóta is börtönben ülő férfi (más ügy miatt került a rács mögé másodjára, a gyilkosságért már leülte a büntetését) most abban reménykedik, hogy a következő hetekben tartandó feltételes szabadlábra helyezési bizottsági meghallgatáson elnyerheti szabadságát és a karácsonyt már a börtön falain kívül ünnepelheti, írja a Daily Star.

Egy barátja szerint Jon Venables ügyét valamikor a következő hetekben tárgyalják, ami azt eredményezheti, hogy kiszabadulhat a börtönből.

Venables, aki 10 évesen egyike volt annak a két fiúnak, akik meggyilkolták a kétéves Jamie Bulgert, 2021-ben feltételes szabadlábra helyezési kérelmet adott be. Még pont azelőtt tette, hogy jogerőre emelkedett egy új jogszabály, amely szerint miniszterek megvétózhatják egy-egy fogvatartott szabadon engedését.

A férfi miután a 2 éves gyermek meggyilkolásáért letöltötte a büntetését, 2017-ban ismét rács mögé került. Akkor olyan képek birtoklásáért csukták le, amelyeken gyermeket bántalmaznak.A feltételes szabadlábra helyezési bizottság korábban kétszer is megtagadta Venables elengedését, mivel továbbra is fennáll a veszélye annak, hogy gyerekeket bántalmazna vagy ilyen anyagokat terjesztene.

Egyes források szerint tehát esélye sincs arra, hogy elengedjék, más információk szerint viszont ezúttal van rá esély, hogy szabadon engedjék a férfit. 

A megölt kétéves gyermek, James Bulger bátyja szerint a gyilkosnak „rács mögött kell maradnia”.

Ő egy beteg elme, aki nyilvánvalóan nem rehabilitálódott

– mondta korábban az áldozat hozzátartozója.

A feltételes szabadlábra helyezési bizottság szóvivője megerősítette, hogy a meghallgatás folyamatban van, ám döntés még egyelőre nem született.

Nyitókép: BWP Media via Getty Images

#Külföld#jon venables#börtön#szabadulás#gyermek#gyilkosság#bántalmazás#erőszak

Címlapról ajánljuk