Külföld

Alig helyezték ki a vajdasági Szabadkán a magyar nyelvű feliratot, máris megrongálták

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 3. 17:26

A tetteseket egyelőre keresik.

Ismeretlenek tettesek vasárnap hajnalban megrongálták a vajdasági Palics és Békova bejáratánál álló, nemrég kihelyezett magyar nyelvű Szabadka feliratot, közölte a szabadkai Pannon RTV az MTI szerint.

A piros-fehér-zöld nemzeti színű betűkből kirakott, éjszaka világító Szabadka feliratot július végén helyzeték ki. A mellette álló szerb Subotica felirat érintetlen maradt.

„Rövid időn belül újra állni fog! És ahányszor csak kell újra és újra! Követeljük az elkövetők kézre kerítését és megbüntetését!”, írta közösségi oldalán Pásztor Bálint, a szabadkai városi képviselő-testület elnöke.

„Vucic elnöknek üzentek, de nekünk jobban fáj. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy újra új fényében díszeleghessenek a Szabadka feliratú táblák, és hogy az elkövetők elnyerjék méltó büntetésüket” – közölte a közösségi médiában Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

Aleksandar Vucic szerb államfő szeptember elsején kapta meg a Szabadka város díszpolgári címét. Az elismerés átvételekor elmondta: támogatta a magyar nyelvű Szabadka feliratok kihelyezését a magyar zászló színeiben, miután Pásztor István kezdeményezte


Nyitókép: Facebook

#Külföld#szerbia#Szabadka#vajdaság#felirat#rongálás

Címlapról ajánljuk