Külföld

Trump szerint ő mentette meg a világot a nukleáris holokauszttól

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 31. 18:09

És ez úgy lefoglalta, hogy nem is lett volna ideje csalni a cégével. Ezzel érvelt a hatóságok előtt a volt elnök.

Egy tavaly áprilisi, eskü alatt tett vallomásában Donald Trump volt elnök azt mondta New York-i tisztviselőknek, hogy elnökként túlságosan elfoglalt volt „milliók életének megmentésével” ahhoz, hogy a cégét vezesse, nemhogy üzleti csalást kövessen el – derült ki a szerdán nyilvánosságra hozott átiratból, amelyet az Insider szúrt ki.

„Szóval túlságosan elfoglalt volt a céghez?” kérdezte Kevin Wallace, Letitia James New York-i főügyész ügyvédje a hétórás tanúvallomás elején, utalva a 2015 óta eltelt évekre, amikor Trump először indult az elnökválasztáson.

„Bizonyos értelemben igen. Igen, azt hiszem, ezt ki lehet mondani. Másképp is lehet mondani. Elfoglalt voltam – ezt tartottam a világ legfontosabb munkájának, milliók életének megmentését” – mondta Trump, aki szerint nukleáris holokauszt lett volna, ha nem foglalkozik Észak-Koreával

Azt hiszem, nukleáris háború lenne, ha nem választottak volna meg

– mondta Trump a négyéves hivatali idejéről.

Trump mindezt akkor mondta, amikor elhatárolódott az államügyész azon állításaitól, miszerint az elmúlt évtizedben New York-i székhelyű ingatlancége, a Trump Organization rendszeresen hamisan tüntette fel vagyonának értékét, hogy pénzt takarítson meg a bankhiteleken, biztosításokon és adókon.

A most nyilvánosságra hozott jegyzőkönyv szerint Trump áprilisi meghallgatásán megesküdött az ügyészségnek, hogy 2015-ös első elnökjelöltsége óta „gyakorlatilag” semmilyen szerepe nem volt a cégében.

„A fiam, Eric sokkal jobban részt vesz benne, mint én” – vallotta Trump.

Én más dolgokkal foglalkoztam. És azt hiszem, mondhatnánk, hogy valami nagyobb dolgon. 

Saját, márciusban felvett tanúvallomásában Eric Trump megerősítette, hogy apja évekkel ezelőtt kivonult a cég napi működéséből.

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#donald trump#nukleáris fegyverek#amerika#egyesült államok#üzleti csalás#per#csalás#bíróság#elnök#amerikai elnök#észak-korea

Címlapról ajánljuk