Külföld

Prigozsin napokkal a halála előtt életveszélyes fenyegetésekről beszélt

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 31. 17:15

Bejelentkezett és elmondta, hogy életben van, Afrikában tartózkodik. 

Egy újonnan nyilvánosságra hozott videófelvételen Jevgenyij Prigozsin a jólétéről szóló pletykákról beszél, és azt mondja: „minden rendben”, írja a Guardian

„Mindenkinek, aki arról vitatkozik, hogy élek-e vagy sem, és hogy hogy vagyok: 2023 augusztusának második felében vagyunk, egy hétvégén. Afrikában vagyok” – mondta Prigozsin a rövid videóban, amelyet a Wagner-csoporthoz köthető Grey Zone Telegram-csatorna tett közzé.

Tehát azoknak, akik szeretnek spekulálni a felszámolásomról, a magánéletemről, az ottani munkámról vagy bármi másról, üzenem: minden rendben van

– tette hozzá. 

A videót egy mozgó járműben vették fel, és bár a Guardian nem tudta ellenőrizni, hogy mikor vagy hol készült, azt írják, Prigozsin terepszínű öltözete és kalapja a mostani klipben megegyezik azzal, ahogy egy augusztus 21-én közzétett videóban lehetett látni őt. 

Az „augusztus második felében lévő hétvége” kifejezés pedig arra utal, hogy a klip augusztus 19-én vagy 20-án készülhetett, néhány nappal a halála előtt.

Prigozsin augusztus 23-án halt meg, miután lezuhant egy repülőgéppel. A haláleset pontosan két hónappal azután történt, hogy a Wagner fellázadt az orosz katonai parancsnokok ellen. 

A videón szereplő megjegyzései arra utalnak, hogy Prigozsin tisztában volt az életét fenyegető kockázatokkal. A hadvezérről köztudott volt, hogy sokat törődött a biztonságával, gyakran használt testdublőröket és álruhákat, hogy elkerülje az ellene irányuló esetleges merényleteket.

A Kreml tagadta Prigozsin meggyilkolását, és „abszolút hazugságnak” nevezte, hogy Vlagyimir Putyin érintett lenne az ügyben.

Nyitókép: STRINGER / Reuters

#Külföld#jevgenyij prigozsin#prigozsin#oroszország#fenyegetés#Videó#orosz-ukrán háború#felvétel#Wagner#wagner-csoport

Címlapról ajánljuk