Külföld

„Miféle keresztény paradicsom?” – Amerikai konzervatív lap mutatott rá, hogy Magyarország a legkevésbé sem keresztényi

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 28. 8:20

Szerintük Tucker Carlson nem mond igazat, és még a bűnös város, San Francisco is keresztényibb Magyarországnál és Oroszországnál.

Mint arról beszámoltunk, Budapesten tartott előadást Tucker Carlson, akit korábbi munkahelyéről, a Fox Newstól hazugságai, más források szerint rasszista szövegei miatt rúgtak ki. Ezúttal a Matthias Corvinus Collegium (MCC) hívta Magyarországra a kirúgott tévés.

Az MCC rendezvényén Carlson amellett, hogy hosszasan kritizálta David Pressman amerikai nagykövetet, kifejtette azt is, hogy szerinte Magyarországot és Oroszországot azért támadják, mert keresztény országok. 


Ezt már az amerikai konzervatív magazin, a National Review sem hagyta szó nélkül, publicistájuk így kezdi az írását:

Miféle keresztény paradicsom? Oroszország és Magyarország San Franciscónál is kevésbé keresztény.

Mint írják, szemben azzal, amit Carlson állít, Oroszországban az egyházak csak addig létezhetnek, ameddig engednek a kormány szorításának, Magyarországon pedig olyan alacsony a templomba járók száma, hogy a kereszténység alig több, mint kulturális asszociáció. 

Továbbá azt is írják, hogy ha a Carlson által oly kívánatosnak tartott országok amerikai államok lennének, 

az egy főre eső abortuszok számát tekintve Oroszország az első, Magyarország a negyedik helyen végezne az amerikai rangsorban. 

„Van abban valami mélyen ironikus, hogy az amerikai jobboldal az öreg kontinens szklerózisos nemzetei felé fordul válaszokért, olyan országok felé, ahol ilyen állapotban van az államvallás” – írják.

Nyitókép: Scott Olson/Getty Images

#Külföld#magyarország#kereszténység#Tucker Carlson#MCC#konzervatív#national review

Címlapról ajánljuk