Külföld

Megsérült egy lengyel kapus, ultrák támadták meg

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 28. 21:06

Ultrák támadtak meg egy lengyel kapust az ország déli részén egy fesztiválon. A játékos keze megsérült, a rendőrség vizsgálja az ügyet. 

Megsérült egy lengyel sztárkapus, miután állítólag rátámadtak a Wisla Krakow krakkói futballcsapat szurkolói – írja a BBC.

A 20 éves Kewin Komart csapata, a Puszcza Niepolomice nemrégiben továbbjutott a rájátszás elődöntőjében, és megverték a Wislát. Utóbbi csapat képviselői közölték, hogy együttműködnek a hatóságokkal az ügy „azonnali tisztázása érdekében”.

A klub hozzátette: „határozottan elleneznek minden agressziót, erőszakot vagy gyűlöletet, valamint a személyes integritás megsértésének minden formáját”. Az ultrák egyébként szombat este támadtak a kapusra egy fesztiválon Lengyelország déli részén.

A Puszcza szóvivője elmondta, hogy a rendőrség vizsgálja a történteket. Egyelőre nem tudják, milyen súlyosak Kewin sérülései, illetve hogy egyáltalán pályára léphet-e ősszel. A hatóságokhoz mindenesetre nem érkezett hivatalos feljelentés, a sajtóban megjelent információk ismeretében azonban nyomozás indult. 

Nyitókép: Grzegorz Wajda / SOPA Images / LightRocket via Getty Images

 

#Külföld#lengyelország#football#kapus#ultrák#megtámadták

Címlapról ajánljuk