Külföld

88 embernek segíthetett öngyilkosságot elkövetni egy kanadai férfi

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 25. 19:15

Egy kanadai férfit azzal vádolnak, hogy számos olyan weboldalt üzemeltetett, ahol mérgező anyagokat árult olyanoknak, akik szeretnének öngyilkosságot elkövetni. Az Egyesült Királyságban becslések szerint 88 ember halálát okozhatta. 

88 ember halálát okozhatta az Egyesült Királyságban egy kanadai férfi, akit azzal vádolnak, hogy több tucatnyi embernek segített öngyilkosságot elkövetni – írja a BBC.

A rendőrség azután kezdett nyomozni, hogy tragikus hirtelenséggel, gyanús módon meghalt egy felnőtt Kanadában. A Kenneth Law nevű gyanúsítottat májusban tartóztatták le Torontóban, és a feltételezések szerint számos olyan weboldalt üzemeltetett, amelyeken mérgező anyagokat árult olyan embereknek, akik öngyilkosságot szeretnének elkövetni.

A kanadai hatóságok szerint az 57 éves férfi mintegy 1200 csomagot küldött ki a vásárlóknak, több mint negyven országba. A brit Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NCA) egyelőre nem tudta megerősíteni, hogy az összes haláleset Law számlájára írható, büntetőeljárás azonban indult ellene.

Az Egyesült Királyságban két év alatt mintegy 272 személy vásárolt a férfitől, akik közül 88-an később meghaltak. A gyanúsítottnak ebben hónapban kell bíróság elé állnia, öngyilkosságban közreműködésért akár 14 év börtönt is kaphat.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot!

Nyitókép: Pexels.com

 

#Külföld#kanada#mérgezés#gyilkos#egyesült királyság#öngyilkosság

Címlapról ajánljuk