Külföld

Agyonlőttek egy 10 éves gyereket és egy 18 éves fiút Franciaországban

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 24. 17:22

Agyonlőttek egy 18 éves fiút a dél-franciaországi Nîmes városában, néhány nappal azután, hogy egy 10 éves gyerek vesztette életét, amikor egy drogbanda tüzet nyitott az autóra, amiben nagybátyjával ült. 

Három nap leforgása alatt két gyilkosság is történt a dél-franciaországi Nîmesben: az első áldozat egy 10 éves fiú volt, akit egy kábítószer-kereskedelemmel összefüggő támadásban agyonlőttek, majd néhány nappal később egy 18 éves fiatal is meghalt – írja a BBC.

Mindkét lövöldözés Pissevinben, a kisváros drogügyleteiről ismert negyedében volt. A 10 éves Fayed nagybátyja mellett ült egy autóban, amikor agyonlőtték, mindössze 100 méterre otthonától. A kisfiú családja nem állt kapcsolatban drogbandákkal, és korábban soha nem kerültek összetűzésbe a hatósággal.

A rendőrség arra gyanakszik, hogy a drogbanda tévedésből nyitott tüzet arra az autóra, amelyben a kisfiú utazott. A másik áldozatot pedig néhány utcával odébb támadták meg csütörtökön a kora reggeli órákban, a hatóságok szerint egy drogügylet során vesztette életét egy 18 éves fiú. A legtöbb lövöldözés mögött állítólag két rivális bűnszervezet áll.

Nyitókép (illusztráció): Unsplash

 

#Külföld#franciaország#lövöldözés#nîmes#drogbanda#agyonlőtték

Címlapról ajánljuk