Külföld

Robbanás Moszkvában, drónokkal támadták az orosz fővárost

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 23. 9:31

Drón csapódott egy épületbe Moszkvában, miután megbénították, két másik drónt pedig a légvédelem a levegőben semmisített meg. 

Drón csapódott egy építés alatt álló épületbe Moszkva központjában, nagyjából öt kilométernyire a Kremltől – közölte az orosz főváros polgármestere. A RIA orosz hírügynökség beszámolója szerint hangos robbanást lehetett hallani szerda hajnalban, helyi idő szerint nagyjából három óra körül, és nem sokkal később füst szállt fel az érintett területről.

A drón azután csapódott be az épületbe, hogy elektromos zavaróberendezésekkel megbénították, és irányíthatatlanná vált – közölte az orosz védelmi minisztérium. Hozzátették, hogy két másik drónt pedig a légvédelem semmisített meg, az orosz főváros közelében.

A minisztérium szerint a drónokkal „a kijevi rezsim próbált meg terrortámadást végrehajtani”. Az ukrán kormány nem kommentálta az esetet. A dróntámadások miatt a moszkvai repülőtereken felfüggesztették a gépek fogadását és indítását.

Az elmúlt hat napban minden este voltak dróntámadások Moszkvában és környékén – közölte az AFP francia hírügynökség.

Kedden közvetlenül az orosz nemzeti ünnep előtt érte dróntámadás Moszkvát: a légicsapásban legalább ketten megsérültek, és több épület is megrongálódott.

Augusztus elején három nap alatt másodszor csapódott drón ugyanabba a moszkvai toronyházba. A több orosz kormányzati hivatalnak is helyt adó épületben csak anyagi kár keletkezett.

Nyitókép: Légvédelmi rendszerek egy moszkvai haditechnikai szakkiállításon, 2023 augusztus 18-án. Fotó . REUTERS/Stringer

 

#Külföld#orosz-ukrán háború#moszkva#drón#dróntámadás#ukrajna#oroszország

Címlapról ajánljuk