Külföld

Agyonlőttek egy kaliforniai boltost, akinek szivárvány zászló volt az üzlete fölött

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 20. 19:19

A 66 éves nő nem azonosította magát LMBTQ-személyként, de igyekezett a közösség minden tagjáért kiállni.

Lelőttek egy amerikai bolttulajdonost, miután vita alakult ki az üzlete fölött kifüggesztett szivárvány zászló miatt – írja a BBC a hatóságok közléseire hivatkozva.

A 66 éves Laura Ann Carletont pénteken találták holtan a kaliforniai Cedar Glenben lévő Mag Pi üzletében. A rendőrség szerint a gyanúsított becsmérlő megjegyzéseket tett a zászlóra, majd agyonlőtte a nőt. A gyanúsított gyalog menekült el a helyszínről. Amikor a rendőrség megtalálta, még mindig fegyver volt nála. Végül lelőtték.

Paul Feig rendező – akinek Carleton a barátja volt – az Instagramon azt írta, lesújtotta a nő halála, hisz ő csodás barát és az LMBTQ-közösség igazi szövetségese volt. 

 


Muszáj véget vetni ennek az intoleranciának. Bárkinek, aki gyűlölködő szavakat használ az LMBTQ+ közösség ellen, rá kell jönnie, hogy a szavai számítanak. Hogy a szavai erőszakot inspirálhatnak ártatlan, szerető emberek ellen

– írta a filmes.

A Lake Arrowhead LMBT helyi csoport szerint az incidens „nagyon szomorú nap” a közösség számára, Carleton pedig nagyon hiányozni fog nekik. „Meggyilkolták, miközben megvédte a szivárvány zászlókat az üzlete fölött. Ő nem azonosította magát LMBTQ-személyként, de azzal töltötte az idejét, hogy a közösség minden tagjának segítsen és kiálljon értük" – fogalmaztak.

Nyitókép: Paul Feig / Instagram

#Külföld#kalifornia#bolt#boltos#lövés#lövöldözés#gyilkosság#lmbtq#pride#zászló

Címlapról ajánljuk