Külföld

„Nem tudom, miért olyan ijesztőek a melleink” – topless forradalom tört ki Spanyolországban

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 18. 14:34

Egy spanyol énekesnő nemrégiben a koncert közben levetette magáról a felsőjét, és félmeztelenül nyomta végig a koncertet, hogy kiálljon a nők felsőrész nélküli megjelenése mellett.

Eva Amaral spanyol énekes-dalszerző, az Amaral együttes tagja a héten azzal kerül címlapokra, hogy a koncertje közben egy ponton földre hajította felsőjét, és félmeztelenül folytatta az előadást. Ezzel az 51 éves énekesnő is csatlakozott azokhoz a művészekhez, akik kiállnak amellett, hogy engedélyezzék a nők felsőrész nélküli megjelenését – írja a Guardian.

A lap szerint tavaly a Rigoberta Bandini zenei projekt Ay Mamá című száma jóformán feminista himnusz lett Spanyolországban, köszönhetően az olyan szövegeknek, mint a „nem tudom, miért olyan ijesztőek a melleink”. 

Az énekesnő, Paula Ribó kapott hideget-meleget, amikor a dal előadása közben megvillantotta melleit a színpadon, most pedig egy másik spanyol énekesnő szánta el magát, hogy kiálljon az ügyért.

„Nagyon fontos pillanat volt, senki sem veheti el tőlünk a meztelenségünk méltóságát” – mondta Eva Amaral a performansz után a helyi médiának. Az énekesnő célja az volt, hogy szolidaritást vállaljon azokkal a spanyol művészekkel, akiket cenzúráznak vagy támadás ér amiatt, hogy kiállnak a nők topless megjelenése mellett. Yolanda Díaz miniszterelnök-helyettes is megköszönte neki a performanszot, és hogy kiállt a nők egyenjogúságáért. 

Júniusban a rendőrség leállította Rocío Saiz koncertjét a murciai Prideon, miután a egyik dala közben levette a felsőjét, amit az énekesnő elmondása szerint több mint 10 éve megtesz a fellépései során. A helyi rendőrség azóta bocsánatot kért, és vizsgálatot indított az eset miatt.

Az Eva Amaral fellépéséről készült videót itt lehet megtekinteni.

Nyitókép: Getty Images / Carlos Alvarez

 

#Külföld#topless#mozgalom#spanyolország#félmeztelen#énekesnő

Címlapról ajánljuk