Külföld

Hatalmas robbanás rázta meg Moszkva központját egy dróntámadás miatt

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 18. 9:28

Lakóépületet nem érintett a támadás, áldozatokról egyelőre nem tudni.

Ukrán drónt lőtt le éjjel Moszkva légterében az orosz légvédelem – írta az orosz védelmi minisztérium közlése alapján a BBC.

Szergej Szobjanin polgármester azt mondta, hogy a törmelékek a város kiállítási központjára hullottak. A közösségi médiában megjelent felvételeken sűrű szürke füst szállt fel az éjszakai égboltra.


Ukrajna nem kommentálta azonnal a hírt, de a kijevi tisztviselők hivatalosan soha nem ismerték még el, hogy támadásokat indítottak moszkvai célpontok ellen.

Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint a város légvédelmi rendszereinek aktiválása után a drón „megváltoztatta repülési útvonalát”, és a Krasznopresnyenszkaja rakparton, Moszkva számos kormányzati épületének otthont adó városrészében zuhant le. Lakóépületet nem érintett a támadás, áldozatokról egyelőre nem tudni.

A környéken tartózkodó szemtanú azt mondta a Reuters hírügynökségnek, hogy a támadás erőteljes robbanással járt. Az orosz védelmi minisztérium szerint tűz nem keletkezett, és jelentős kárt sem okoztak a törmelékek. A reggeli képeken ugyanakkor az látható, hogy nagyjából 30 négyzetméternyi területen beomlott az épület fala.

A moszkvai Vnukovói repülőtér is bezárt az incidens után, de rövid időn belül újra megnyitották.

Nyitókép: Shamil Zhumatov/Reuters

#Külföld#dróntámadás#moszkva#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk