Külföld

Visszakerülhet a börtönbe a férfi, aki kegyelemből megölte a halálos beteg feleségét

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 10. 19:34

A leukémiás nő állítólag heteken keresztül könyörgött a férjének, hogy vessen véget a fájdalmainak. A férj végül belement.

Korábban lapunk is beszámolt a brit David Hunter történetéről, aki 2021 decemberében megölte halálos beteg feleségét Cipruson. 

Hunter felesége leukémiás volt és több műtéten is átesett. Könyörgött a férjének, akivel 57 évig éltek együtt – az utolsó hét évben Cipruson – hogy ölje meg őt, mert nem bírta elviselni a fájdalmait.

Hunter beleegyezett a felesége kérésébe, a bíróságon pedig bevallotta az emberölést, de elmondta azt is, hogy mi vezetett odáig. Hunter végül gondatlanságból elkövetett emberölés miatt ítélték el, ám addig börtönben volt. Az ítélet után szabadlábra helyezték, Hunter pedig rögtön virágot vitt a felesége sírjára. 

A BBC most azt írja, hogy a ciprusi ügyészek fellebbeznek az ítélet ellen, és ezúttal előre megfontolt szándékkal elkövetett gyilkossággal vádolják meg. 

A Huntert képviselő Justice Abroad közölte, hogy a férfiért kiváló ügyvédcsapat harcol majd. Michael Polak, a szervezet munkatársa elmondta, hogy nagyon csalódottak a legfőbb ügyész fellebbezéssel kapcsolatos döntése miatt, hiszen az megakadályozza, hogy David Hunter folytassa az életét.

19 hónapot töltött börtönben. Ez idő alatt olyan jogi eljárásokkal kellett szembenéznie, amelyek bárki számára megterhelőek lennének, az ő korában pedig különösen az. Ez egy nagyon szomorú ügy, de nehéz elképzelni, hogy a David további üldözése hogyan segítene bárkinek is

– mondta. 

Hunter és a felesége, Janice tinédzserkorukban jöttek össze és több mint 50 évig voltak házasok. Amikor Hunterre rátalált a rendőrség, a felesége holtteste mellett ült egy fotelban, és csak annyit mondott, „ő volt életem szerelme”. 

Nyitókép: Victoria Jones/PA Images via Getty Images

#Külföld#David Hunter#ciprus#feleség#vérrák#leukémia

Címlapról ajánljuk