Külföld

Szemfedővel szerepelt a Playboy címlapján az ukrán politikus felesége, miután egy merényletben elveszítette a fél szemét

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 4. 18:05

Irina szemét már nem lehetett megmenteni, négy műtétet hajtottak végre rajta, az állkapcsa is eltört.

Irina Bilocerkovec szemkötővel szerepelt a Playboy címlapján, mivel korábban egy merénylet miatt elveszítette az egyik szemét. A modell és műsorvezető az orosz invázió első napjaiban sérült meg, amikor tüzet nyitottak az autójukra. Irina férje egyébként Vitalij Klicsko kijevi polgármester tanácsadója, írja a Daily Star.

A 2022. februári támadást követően Irinát Németországba, egy berlini kórházba szállították, ahol hónapokig tartó kezelésen esett át, több műtétje is volt. A magazinban arról beszélt, hogy amikor először látta magát tükörben a kezelés után, úgy érezte magát, mint „Frankeinstein szörnyetege”.

A Playboy kiadója közölte, hogy a magazin eladásából származó bevételt az ukrán hadsereg sürgősségi egészségügyi felszerelésének fejlesztésére fordítják majd.

A február 26-án történt incidens során Irina három gyermekével a kijevi otthonuk felé tartott, amikor rálőttek az autójukra. Azt mondta a támadás után, hogy csak az erős fejfájdalomra emlékszik az egészből.

Összesen négy műtéten kellett átesnie, egyik szemét nem tudták megmenteni, eltört az állkapcsa, és a testét is sérülések borították.

A Playboynak így nyilatkozott: „Nem az volt a kérdés, hogy szép maradjak, hanem hogy életben. Ukrajnában az orvosok először azt mondták, hogy nem fogom túlélni, ekkor szállították át Berlinbe”.

Nyitókép: Twitter

#Külföld#orosz-ukrán háború#szem#merénylet#playboy#ukrajna#szemfedő

Címlapról ajánljuk