Külföld

„Ne adj tápszert a babának, mert azt megmérgezik a terroristák” – most tiltották el hivatásától a Leningrádban tanult, újdonsült anyukákat zaklató bábát

rtl.hurtl.hu

2023. július 30. 20:20

Anna Semenyenko öt éven keresztül végezhette munkáját a kellő szakértelem nélkül.

Eltiltották foglalkozásától azt az Egyesült Királyságban élő orosz bábát, aki többek között azzal ijesztegette a friss anyukákat, hogy a babák tápszereit terroristák mérgezik meg, hogy megöljék a kisgyerekeket, írja a Mirror.

Az 59 éves Anna Semenyenko még Leningrádban, a mostani Szentpéterváron végzett a bábaképzőben 1995-ben. A vádak szerint 2015 és 2019 között végezhette munkáját a szigetországban nem túl professzionális módon, gyakran zaklatva az újdonsült anyákat.

A nő ügyében döntő szakmai testület szerint Semenyenko „kudarcot vallott abban, hogy méltósággal és tisztelettel kezelje pácienseit”, akiket „hamis és félrevezető információkkal” akart manipulálni. Olyan eset is akadt, amikor megjegyzéseket tett egy páciense nemi szervére, aztán elkezdte fotózni azt.

Egy másik esetben egyszerűen közölte egy anyával, hogy 

biztosan azért vagy ilyen feszült, mert a férjednek kicsi a pénisze.

A nő azzal védekezett, hogy koncepciós eljárás folyik ellene azért, mert orosz. Felidézte, hogy munkája során el kellett tűrnie a vodkás, novicsokos, valamint KGB-s beszólásokat. Kiderült az is, hogy korábbi munkahelyéről azért rúgták ki, mert anélkül írt alá orvosoknak szóló dokumentumokat, hogy elolvasta volna őket.

Nyitókép: Unsplash

#Külföld#baba#tápszer#zaklatás#terrorista#méreg#orosz#eltiltás

Címlapról ajánljuk