Külföld

Barbár sünkínzókat keresnek a hatóságok

rtl.hurtl.hu

2023. július 24. 15:05

Összekötötték a lábát, levágták a tüskéit, és kékre festették.

Felhívást tett közzé a brit RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals), miután brutálisan megkínoztak egy sünt az Egyesült Királyságban.

A támadást az RSPCA az egyik „legkönyörtelenebb esetként” jellemezte, amellyel valaha is foglalkozott. A kínzók megkötözték a sündisznót, levágták a tüskéit, és lefújták kék festékkel, mielőtt magára hagyták, írja az Independent

Az akkor még élő állatot egy járókelő találta meg kék elektromos szalaggal összekötözött lábakkal az észak-norfolki Holtban, az Arkell Avenue mellett lévő gyalogúton. A jótékonysági szervezet elítélte a kihalófélben lévő állatfaj elleni támadást, és hozzátette, hogy „elképesztően szívszorító” az eset. 

A hím sünt este 8 óra körül egy fakenhami állatorvoshoz szállították, de az orvos úgy döntött, hogy elaltatja az állapota miatt. A jótékonysági szervezet most arra kéri a környéken élőket, hogy ellenőrizzék a kameráikat és a videós kapucsengő felvételeit, hátha sikerül megtalálniuk az elkövetőket. 

Ben Kirby, az RSPCA felügyelője arról beszélt, hogy egyszerűen nem tudja elhinni, min ment keresztül a szerencsétlen sündisznó. 

Nagyon úgy tűnik, hogy előre megfontolt támadás áldozata lett. Ez a legkegyetlenebb eset, amivel a 16 évnyi rendőri munkám során valaha is szembesülnöm kellett.

Kirby hozzátette, hogy rendkívül hálásak a sünt megtaláló polgárnak, aki rögtön orvoshoz vitte az állatot, majd értesítette a hatóságokat. 

Nyitókép: RSPCA

#Külföld#sün#kínzás#állatkínzás#egyesült királyság#hatóságok

Címlapról ajánljuk