Külföld

Mit csináltak ezek? Nyúlinvázió Floridában

rtl.hurtl.hu

2023. július 17. 16:25

Egy tenyésztő két éve elköltözött, de a nyulak maradtak. 

Több tucat oroszlánfejű nyúl hozott létre kolóniát Florida egyik külvárosában, miután két évvel ezelőtt egy tenyésztő elköltözött, és előtte illegálisan szélnek eresztette őket.

Az AP szerint a helyiek most 20-40 ezer dollárt szeretnének összegyűjteni, hogy egy mentőcsoport segítségével befoghassák, ivartalaníthassák, beolthassák, majd elajándékozhassák a nyulakat. A becslések szerint nagyjából 60-100 nyúl rohangál a Wilton Manors-i szomszédságban. 

A városvezetés időt adott az állatvédőknek, hogy megmentsék a nyulakat, mielőtt ők kiirtanák őket. Ezt egyébként még áprilisban megszavazták, miután 8000 dolláros ajánlatot kaptak egy csapdázócégtől. 

A szavazásra azután került sor, hogy néhány lakos panaszkodott, hogy az oroszlánfejűek lyukakat ásnak, megrágják a kültéri vezetékeket, és ürüléket hagynak a járdákon. A városvezetők attól is tartottak, hogy a nyulak közlekedési veszélyt jelenthetnek, ha a főutcákra merészkednek.

Az AP emlékeztet, hogy nem az oroszlánfejű nyúl az egyetlen invazív faj, amely fejfájást okoz a floridaiaknak. A burmai pitonok és az oroszlánhalak tömegével pusztítják az őshonos fajokat, az afrikai óriáscsigák lemarják a házak vakolatát, és emberre is veszélyes betegségeket hordoznak. A leguánok a kerteket teszik tönkre. Ezek a populációk is akkor alakultak ki, amikor valaki szabadon engedett néhány állatot.

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#nyúl#nyulak#állatbűnözés#florida#tenyésztő#Híradó

Címlapról ajánljuk