Külföld

Megerőszakolt és teherbe ejtett egy 9 éves kislányt, megkapta büntetését

rtl.hurtl.hu

2023. július 6. 10:55

A lánynak el kellett utaznia egy másik államba, hogy abortuszon eshessen át. 

Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítéltek egy 28 éves férfit, mert megerőszakol és teherbe ejtette egy 9 éves kislányt az amerikai Ohio államban – jelentette a helyi sajtó. Gerson Fuentes egy vádalku értelmében leghamarabb 25 év múlva kérvényezheti a szabadlábra helyezését. Az alkura az áldozat családja is az áldását adta.

A tavaly történt eset azután vált az egész világon ismertté, hogy a kislánynak a szomszédos Indiana államba kellett utazni azért, hogy tíz héttel a fogantatás után abortuszon eshessen át. Az amerikai legfelsőbb bíróság ugyanis akkor szüntette meg az abortuszhoz való jog alkotmányos védelmét, és Ohio állam azonnal be is tiltotta az abortuszt a terhesség hatodig hete után.

Az ohiói törvény még nemi erőszak és vérfertőzés esetén sem engedélyezte, hogy az áldozaton abortuszt hajtsanak végre.

Miután az esetről beszámolt a sajtónak a kislány abortuszát végrehajtó orvos, abortuszellenes konzervatív politikusok, szervezetek és kommentátorok azzal vádolták meg, hogy kitalálta az egészet, és a kislány valójában nem is létezik. Köztük volt Ohio állam republikánus főügyésze is.

„Jó lehetőség” és „Isten akarata” , üzenik nemi erőszak miatt teherbe esett kislányoknak abortuszellenes politikusok. Konzervatív amerikai politikusok sora kényszerítene megerőszakolt 12-13 éves kislányokat arra, hogy kihordják és megszüljék az erőszakból származó gyereket. Még akkor is, ha az apa az áldozat egy közeli rokona. Mi lehet a következő lépés az abortusz betiltása után?

Pár nappal később azonban kiderült, hogy az eset nem kitaláció volt. A helyi hatóságok mintát vettek az abortált magzatból, és az alapján azonosították Fuentest, mint az elkövetőt. A férfi a kislány anyjának akkor barátja volt. A férfi a rendőröknek beismerte, hogy kétszer is megerőszakolta a lányt.

Ezután abortuszpártiak azzal próbálták élét venni az esetnek, hogy az ritkaságnak számít. Ohiói lapok közös tényfeltárása azonban rámutatott arra, hogy 2017 és 2021 között 22 ezer gyerek esett szexuális erőszak áldozatául, és azok közül 12 ezren 12 évesnél fiatalabbak voltak.

Nyitókép: Franklin County Sheriff's Office/Handout via REUTERS

#Külföld#abortusz#nemi erőszak#erőszak#terhesség#egyesült államok

Címlapról ajánljuk