Külföld

Gyakornokok tervezték a Titan elektromos rendszerét

rtl.hurtl.hu

2023. július 3. 17:09

Az egyik hallgató az egyetemi lapjának mesélt még évekkel ezelőtt arról, hogy csodát alkottak.

Az OceanGate vezérigazgatója, Stockton Rush egyetemi gyakornokokat alkalmazott a június 18-án eltűnt Titan tengeralattjáró elektromos rendszereinek megtervezésére – írta a The New Yorker.

A lap szombaton számolt be arról, hogy Rush figyelmen kívül hagyta a szakértők számos biztonsági figyelmeztetését, és a Washington Állami Egyetem gyakornokait alkalmazta a Titanon való munkára.

„Az egész elektromos rendszer – a mi tervünk volt, mi valósítottuk meg, és működik” – mondta az egykori gyakornok, Mark Walsh a Washington State University egyetemi lapjának 2018 februárjában.

Walsh 2017-ben végzett és villamosmérnöki diplomát szerzett az egyetemi újság szerint. Gyakornokként kezdte, mielőtt teljes munkaidőben csatlakozott az OceanGate-hez elektrotechnikai vezetőként.

Walsh azt is elmondta az egyetemi újságnak, hogy felvett néhány gyakornokot az alma materéből, és szívesen alkalmazna még többeket, hogy csatlakozzanak hozzá az OceanGate-nél.

Az egyelőre nem derült ki, hogy a Titan elektromos rendszerének melyik részén dolgozott Walsh gyakornoki csoportja. Az OceanGate képviselői nem reagáltak az Insider megkeresésére.

A Washington Állami Egyetem a The Everett Herald című helyi napilapnak június 22-én küldött nyilatkozatában azt mondta, hogy „nem volt együttműködésük az OceanGate-tel”.

Tisztában vagyunk azzal, hogy néhány végzősünk az OceanGate-nél dolgozott. Tudomásunk szerint jelenleg egy végzősünk dolgozik ott

– tette hozzá az egyetem. 

Walsh LinkedIn-oldalán az áll, hogy két évig dolgozott az OceanGate-nél, mielőtt 2019-ben elhagyta a céget.

Nyitókép: MTI/AP/The Canadian Press/Paul Daly

#Külföld#titan#OceanGate#merülőhajó#tengeralattjáró#titanic

Címlapról ajánljuk