Külföld

Összeégve találták meg a tűzoltók a 18 éves fiút, aki felgyújtotta iskoláját Pozsonyban

rtl.hurtl.hu

2023. július 3. 13:00

Az épületben robbanás is történt, ez okozhatta a diák halálát. A fiú kitűnő tanuló volt, az iskola pedig különlegesen tehetséges diákokat képzi. Ide járt az a fiú is, aki tavaly két férfit lőtt agyon egy pozsonyi LMBTQ találkozóhely előtt.

Meghalt egy 18 éves fiú, amikor felgyújtotta az iskoláját Pozsonyban – írta a Paraméter. A beszámoló szerint a diák szombat hajnalban tört be az épületbe, ahol benzint locsolt szét, majd meggyújtotta.

Összeégett holttestét a tűzoltók találták meg, miután szombat hajnalban megfékezték a lángokat – írta a Paraméter. A lap cikke szerint a lángoló osztálytermekben robbanás történt, és feltehetően ezt okozta a fiú halálát.

Később kiderült, hogy a fiú az iskola felgyújtása előtt több autót is felgyújtott annak a cégnek a parkolójában, ahol idénymunkásként dolgozott. Jana Šimunková, a Pozsonyi Kerületi rendőrkapitányság szóvivője a bumm.sk című lapnak elmondta, hogy a vállalat udvarán hat autó égett ki, előtte pedig másik nyolc jármű.

Majd motorra ült, és az iskolájához ment. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy tettét miért hajtotta végre. Az iskola épülete jelentős károkat szenvedett – mondta el Pozsony Megye Önkormányzatának alelnöke, hozzátéve, hogy „e pillanatban ez számunkra nem fontos”.

A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint a fiúnak nem voltak ismert problémái, kitűnő tanuló volt, és még egy éve volt hátra a középiskolából. A gimnázium a különlegesen tehetséges gyerekek iskolája, amely az első és sokáig az egyetlen állami intézmény volt ilyen gyerekek számára.

Ebbe az iskolába járt az a 19 éves diák is, aki tavaly októberben két férfit lőtt agyon a pozsonyi Tepláreň kávézó, az LMBTI+ közösség tagjainak találkozóhelye előtt.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Unsplash

#Külföld#pozsony#diák#iskola#gyújtogatás#tűz#szlovákia

Címlapról ajánljuk