Külföld

Betiltották a Barbie-filmet Vietnamban

rtl.hurtl.hu

2023. július 3. 14:27

A Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével készült Barbie című filmet filmet július 21-től vetítették volna Vietnámban, de a moziláncok levették a műsorról, mert az egyik jelenetben feltűnt egy kínai területi követeléseket ábrázoló térkép.  

Szűk három héttel a premier előtt Vietnám betiltotta az előszereplős Barbie-filmet, mert abban egy olyan jelenet szerepel, amely egy kínai területi követeléseket ábrázoló térképet mutat a Dél-kínai-tengeren – írja a BBC.

Mint ismert, Vietnám és Kína között régóta feszült a helyzet a Dél-kínai-tenger miatt. Egyelőre nem világos, hogy a névadó baba történetét elmesélő, Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével készült Barbie című film melyik jelenetét kifogásolta Vietnám. A filmet július 21-től vetítették volna az ázsiai országban, de a moziláncok levették a műsorról.

A vietnami filmügyi hivatal igazgatója közölte, hogy a film premier előtti megtekintése után, a szaggatott vonallal kapcsolatos jogsértés miatt döntöttek úgy, hogy betiltják a film forgalmazását. Mint arra a BBC is emlékeztet, nem ez volt az első eset, hogy a kínai területi követelések ábrázolása miatt feketelistára került egy alkotás: 2019-ben a DreamWorks Jetikölykök című animációs filmjét is ugyanezen okból vonták vissza, három évvel később pedig a Tom Hollanddal forgatott Uncharted című akciófilmet tiltották be.

Nyitókép: Warner Bros.

 

#Külföld#barbie-film#betiltás#vietnám#kína

Címlapról ajánljuk