Külföld

Haltetemek százezrei leptek el egy texasi tengerpartot

rtl.hurtl.hu

2023. június 13. 8:20

Három napon át mosta partra a döglött halakat a víz. 

Több ezernyi haltetem lepett el egy texasi tengerpartot június második hétvégéjén, miután elpusztultak az oxigénhiányos vízben – közölték a helyi hatóságok. A döglött halak először pénteken jelentek meg a Quintana Beachen, és egészen vasárnapig mosta partra a víz a különböző halak tetemeit, amik között főleg menhadenek voltak.

Haltetemek százezrei leptek el egy texasi tengerpartot
Facebook/ Quintana Beach County Park

A helyi hatóságok közlése szerint egy nagyjából tíz kilométer hosszú szakaszon több százezer haltetem sodródott partra. Patty Brinkmeyer a Quintana Beach County Park felügyelő a CNN-nek elmondta, 17 éve dolgozik a parkban, de eddig még csak három alkalommal látott partra mosott haltetemeket és egyértelműen a mostani a legnagyobb.

Haltetemek százezrei leptek el egy texasi tengerpartot
Facebook/ Quintana Beach County Park

A partot lezárták a látogatók elől, és a hatóságok elkezdték a haltetemek begyűjtését, amivel a park közlése szerint hétfőre már végeztek is.


A tömeges halpusztulást az oxigénhiányos víz okozta. A víz túlságosan felmelegedett, közben a felhős időjárás miatt fotoszintetizálással sem termelődött újra az oxigén, a csendes időjárás miatt pedig a hullámverés útján sem került oxigén a vízbe – mondták el szakértők, akik „tökéletes viharként” jellemezték a kedvezőtlen körülmények összejátszását. 

Nyitókép: Facebook/ Quintana Beach County Park

#Külföld#hal#tetem#haltetem#texas#egyesült államok#tengerpart

Címlapról ajánljuk