Baleset-bűnügy

Egy tonnányi haltetemet borított másvalaki földjére egy halastó tulaja Gáborjánban

rtl.hurtl.hu

2023. április 25. 11:49

Engedély nélkül rakta ki az engedély nélkül tenyésztett elhullott halakat. 

Vádat emeltek egy halastó tulajdonosa ellen, aki egy évvel korábban több mint egy tonna haltetemet hagyott egy szántóföld mellett – közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a férfi egy Hajdú-Bihar vármegyében található halastó tulajdonosa, ahol engedély nélkül tenyésztett különböző fajtájú halakat. Amikor észrevette, hogy a vízben fellépő oxigénhiány miatt az állatok tömegesen elpusztultak, a tetemeket egy Gáborján külterületén található földterületre vitte és a tulajdonos engedélye nélkül ott több kupacban elhelyezte.

A rendőrségre 2022. április 22-én érkezett bejelentés a tetemekről. A rendőrök hamar meg is találták az akkor 40 éves férfit, aki elismerte, hogy ő vitte a szántóföld mellé a halakat. Akkor azt állította, az volt a terve, hogy előbb összegyűjti az összes elhullott halat és csak utána értesíti a hatóságokat.

A rendőrség és az ügyészség közölte, hogy a haltetemek hulladéknak minősülnek, és a kezeletlenül, szántóföld mellé leborított hulladék alkalmas az emberi élet, testi épség, egészség, a föld, a víz, a levegő vagy azok összetevőinek veszélyeztetésére.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen, és azt javasolták, hogy a bíróság a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.

Nyitókép: police.hu

#Baleset-bűnügy#hal#haltetem#szántóföld#halastó#ügyészség#vádemelés#s

Címlapról ajánljuk