Külföld

Furgonos ámokfutó ölt meg három embert Nottinghamben, a fél belvárost lezárták

rtl.hurtl.hu

2023. június 13. 11:32

Egy 31 éves férfit tartóztattak le. 

Emberölés gyanújával tartóztattak le egy 31 éves férfit az angliai Nottingham városában, miután három holttestet találtak két utcában, egy harmadik helyen pedig egy furgon elgázolt három másik embert – jelentette a brit sajtó. Az eset miatt a város fél belvárosát lezárta a rendőrség, és a tömegközlekedést is leállították több helyen.

A város rendőrfőkapitánya „szörnyű és tragikus esetként” jellemezte a három ember halálával végződő incidenst, közölve, hogy az esetek összefüggenek. A rendőrség még vizsgálja, hogy egészen pontosan mi is történt, és a nyomozásra hivatkozva több utcát továbbra is zárva tartanak a hatóságok.

A rendőrség közlése szerint az első két holttestet nagyjából hajnali négy órakor találták meg a város egyik utcáján, majd arról érkezett bejelentés, hogy egy furgon elgázolt három embert, akiket kórházban kezelnek. Állapotukról nem közöltek információkat. Majd nem sokkal később egy harmadik holttestet is találtak egy másik utcában.

A hatóságok egyelőre nem nyilvánították terrorcselekménynek az esetet, de a Guardian cikke szerint a terrorellenes rendőrség is segít a nyomozóknak az indíték kiderítésében. A férfi elfogásáról videó is készült:


Nyitókép: Twitter

#Külföld#Nottingham#furgon#gázolás#gyilkosság#emberölés

Címlapról ajánljuk