Külföld

Panaszkodott a munkakörülményekre az anatómiai intézet dolgozója, erre három levágott emberi fejet hagytak az íróasztalán

rtl.hurtl.hu

2023. június 11. 16:31

Ahogy az angol mondja: case in point.

Panaszkodott a munkakörülményekre és a hozzájuk kerülő emberi maradványok kezelésére az Illinois államban található Anatómiai Adományozó Intézet egyik munkatársa, írja a Chicago Tribune. Nem sokkal később, amikor megérkezett a munkahelyére, égő zsályát és három emberi fejet talált az íróasztalán.

A szervezet vezetője tagadta, hogy bármi szabálytalanul folyna az intézetnél, az esetről pedig azt mondta, hogy Dale Wheatley-nek amúgy is az a dolga, hogy az adományozók testrészeit kezelje. A dolgozó szerint viszont nem oké fejeket pakolni mások asztalára ezért a rendőrségnél és az állami felügyeleti szervnél is panaszt tett az eset miatt.

Az intézet az adományozók testrészeit és a szerveit orvosi egyetemek számára biztosítja, ahol az orvosok képzésében használják fel őket. A szabályzat szerint viszont a nem megfelelően kezelt testrészeket erre a célra sem szabad felhasználni. Korábban már a helyi egyetemektől is lehetett panaszt hallani az intézettől érkező testrészek minőségére – olyan is akadt, hogy már rothadó szervek kerültek a medikusok elé.

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#fej#anatómia#munkahely#panasz#illinois#asztal#chicago#egyesült államok#boncolás

Címlapról ajánljuk