Külföld

Mad Makszimovics Makszimov háborús sufnituningja: így néz ki egy ukránoktól lopott autó orosz kezekben

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. június 3. 16:31

Az eredetileg fehér gépkocsi fekete harctéri festést kapott, valamint a dróntámadások és irányított lőszerek ellen rácsokkal és vaslapokkal vértezték fel.

Az ukrajna elleni orosz háború egyik jellegzetes vonása, hogy a megszálló orosz csapatok a gyengén páncélozott járműveiket igyekeznek ilyen-olyan tákolmányokkal kicsit védettebbé tenni. A rögtönzött páncélzatú teherautók, furgonok, kisbuszoknak Mad Max-filmekbe illő megjelenést kölcsönöz a háborús sufnituning.

Az egyik felfrissebb példát Dmitrij Kulko, az orosz állami 1-es tévécsatorna haditudósítója posztolta Telegram csatornájára pénteken.

A fentebbi fotókon egy ukrán rendszámú (BT 1720 AA), eredetileg fehér, de fekete festékszóró spray-vel hevenyészve átfestett autó látható. Típusa nehezen felismerhető a súlyos módosítások miatt, de egyes részletei alapján azért jól beazonosítható: egy Ukrajnában gyártott ZAZ-1102 Tavriát alakítottak át az orosz katonák.


Az autóra vasrácsokat és vaslapokat hegesztettek, hogy így védekezzenek a felülről jövő támadások, a drónról ledobott kézigránátok és bombák, valamint az irányított repülő lőszerek ellen.

Kulko haditudósító azt írta a képekhez, hogy az autót egy sztavropoli egység katonái alakították át Herszon térségében (a rendszámban a BT Herszon-ra utal).

#Külföld#orosz-ukrán háború#mad max#sufni#Tuning

Címlapról ajánljuk