Külföld

Belebukott a japán miniszterelnök fia, hogy bulit csinált az apja rezidenciáján

rtl.hurtl.hu

2023. május 29. 18:06

A partiról készül képeket lehozta egy újság, ez okozta Shotaro Kishida vesztét.

Fumio Kishida japán kormányfő hétfőn közölte, hogy fia lemond ügyvezető politikai titkárságáról, miután a miniszterelnöki rezidenciát egy magánbulira használta – írja az ABC News.

Shotaro Kishida, apja politikai ügyekért felelős ügyvezető titkára és legidősebb fia december 30-án tartott évvégi partit a miniszterelnök hivatalos rezidenciáján. A bulira hivatalos volt több családtag is. A botrány azután tört ki, hogy egy újság lehozta azokat a képeket, amelyek a partin készültek. 

Többek között az volt látható rajtuk, hogy Kishida fia és rokonai a vörös szőnyeggel borított lépcsőn pózolnak az újonnan kinevezett kabinetekről készült csoportképeket utánozva. A fotón a fia áll a középpontban – a miniszterelnöknek fenntartott pozícióban. Más fotókon a vendégek egy pódiumon álltak, mintha sajtótájékoztatót tartanának.


Kishida októberben nevezte ki fiát politikai titkárnak, a miniszterelnök nyolc ilyen posztjának egyikére. A kinevezést, amelyet a fiú örökösévé való kinevezésének egyik lépéseként tartottak számon, nepotizmusnak minősítették. A fia korábban apja magántitkára volt.

Nem ez volt az első eset, hogy a kormányfő fia hivatalos pozícióját magántevékenységekre használta. Korábban már megrovásban részesült, amiért a követség autóit magánjellegű városnézésre használta Nagy-Britanniában és Párizsban, illetve szuveníreket vásárolt a kabinet tagjainak egy londoni luxusáruházban, amikor apját kísérte el az utazásokra.

Nyitókép: Buli a rezidencián. Fotó: Twitter.

#Külföld#japán#miniszterelnök#parti#rezidencia#Fumio Kishida

Címlapról ajánljuk