Külföld

Kormányellenes tüntetők verték meg a francia elnök feleségének unokaöccsét

rtl.hurtl.hu

2023. május 16. 21:02

Jean-Baptiste Trogneux-t Amiens városában, a család csokoládéboltja előtt támadták meg. A támadók elmenekültek a helyszínről, miután a szomszédok az áldozat védelmére keltek.

Nyolc embert letartóztattak, miután megtámadták hétfőn Brigitte Macron francia first lady unokaöccsét a francia elnök tévébeszédét követően – írja a BBC.

Jean-Baptiste Trogneux-t kormányellenes tüntetők verték meg Amiens városában, a családi csokoládéboltja előtt. A támadók elmenekültek a helyszínről, miután a szomszédok az áldozat védelmére keltek.

Emmanuel Macron elnök elfogadhatatlannak nevezte a támadást, hozzátéve, hogy „az erőszaknak nincs helye egy demokráciában”.

Brigitte Macron családja hat generáció óta vezeti a Jean Trogneux csokoládéboltot. A vállalkozás az amiens-i macaronokra, a cukros, mandulaalapú finomságokra specializálódott.

A Trogneux családi vállalkozás – amelynek Észak-Franciaország-szerte vannak üzletei - Macron hivatalba lépése óta többször is a tüntetők célkeresztjébe került, mivel olyan pletykák terjedtek, hogy az elnök családjának érdekeltségei vannak a cégben – amit a család tagad.

Macron az elmúlt évek legnagyobb tüntetéseivel nézett szembe a nyugdíjrendszer reformja miatt. A zavargások során felgyújtották az elnök egyik kedvenc párizsi éttermét, valamint több politikus irodája ellen is támadásokat követtek el.

Nyitókép:  Emmanuel Macron francia elnök és a felesége, Brigitte Macron. Fotó: AP/Ben Stansall.

#Külföld#brigitte macron#csokoládé#bolt#bántalmazás#Jean-Baptiste Trogneux#emmanuel macron

Címlapról ajánljuk