Külföld

Megölte barátnőjét, miután abortusza volt

rtl.hurtl.hu

2023. május 13. 8:30

A texasi férfi egy parkolóban lőtte fejbe a 26 éves nőt.

Emberölés vádjával tartóztattak le egy 22 éves férfit az amerikai Texas államban, mert megölte barátnőjét, aki abortuszon esett át – jelentette a helyi sajtó. A férfi egy benzinkút közelében lévő parkolóban ölte meg a 26 éves Gabriella Gonzalezt, miután a nő hazatért Colorado államból, ahol az abortuszt elvégezték rajta.

Texas államban gyakorlatilag teljesen megszűnt az abortusz, miután az amerikai legfelsőbb bíróság tavaly nyáron megszüntette a művi terhességmegszakítás alkotmányos védelmét. Texasban azóta csak orvosi vészhelyzet esetén hajtanak végre abortuszt.

A rendőrségi jelentés szerint a nő május 10-én, szerdán, helyi idő szerint reggel fél nyolc körül találkozott a férfival, akivel veszekedtek, majd a férfi fojtogatni kezdte. A nőnek sikerült kiszabadulnia Harold Thompson fogásából, és el akart sétálni, de a férfi utánament, majd fejbe lőtte. 

Miután a nő a földre zuhant, Thompson többször is belelőtt a testébe, majd elszaladt a helyszínről. A gyilkosságot látta a nő lánytestvére, aki pont arra autózott az eset idején.

Gonzalez előző este tért vissza Colorado államból, az abortusza után. A rendőrség közlése szerint a férfi nem akarta, hogy megszakítsa a terhességet. Thompsont még a gyilkosság napján elfogták. 

Az esetről szóló beszámolók szerint a pár négy hónapig volt együtt, és a férfi ez idő alatt többször is bántalmazta a nő, akkor is, amikor már terhes volt.

Gonzaleznek már van három kisgyereke – írta az NBCDFW texasi televízió. 

Nyitókép: NBC

 

#Külföld#abortusz#texas#gyilkosság

Címlapról ajánljuk