Külföld

Videó: 17 éves gyerekgyilkos kaszabolt halálra machetével egy fiatalabb fiút, a tévé közvetítette, hogy életfogytiglanra ítélik

rtl.hurtl.hu

2023. május 9. 21:33

Legkorábban 19 év múlva szabadulhat.

Először közvetítette élőben a tévé, hogy életfogytiglanra ítélnek egy gyerekgyilkost, írja a Metro. A 17 éves londoni Marques Walker még 2021 novemberében kaszabolt halálra egy 14 éves fiút egy machetével. A fiatal legkorábban 19 év múlva szabadulhat.

A bíróságon az is kiderült, hogy a fiatal gyakran járkált halálos fegyverekkel a birtokában a városban. A bíró azt mondta: „Ez egy olyan eset, amikor minden érett felnőtt számára érthetetlen módon, ok nélkül gyilkolnak meg egy fiatal tinédzsert.”

Az áldozat édesanyja sérelmezte, hogy a hatóságok korábban nem vonták felelősségre a gyilkost a kések, illetve különböző vágóeszközök birtoklásáért, mert szerinte ez megmenthette volna a fia életét.

A gyilkos bevallotta a bűnét, illetve azt is, hogy letartóztatása után a börtönben is bántalmazta egyik rabtársát. Az ügyészség szerint a gyilkosság napján Walker és barátja nyilvánvalóan azzal a szándékkal korzóztak a városban, hogy erőszakoskodjanak.

Végül egy étterem mellett kötöttek bele az áldozatba és két idősebb testvérébe. A biztonsági kamerák felvették, hogy Walker odaszalad áldozatához, előkapja a machetét, majd nemsokára a gyerek a földre esik. Ezután még többször is megvágta a fiút, aki belehalt sérüléseibe a kórházban.

Az ítélethirdetést a Sky News közvetítette. Az adást alább lehet megnézni:

Nyitókép: YouTube

#Külföld#bíró#késelés#machete#gyerekgyilkosság#ítélet#életfogytiglan#Videó

Címlapról ajánljuk