Külföld

Öt bevállalós munkaerőt keres egy elkeseredett angliai állatkert –a világ minden részéből özönlenek a jelentkezők

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. május 2. 21:30

A blackpooli állatkert vezetősége megunta, hogy a sirályok folyton megdézsmálják az állatoknak kitett eledelt, és ellopják a látogatók elemózsiáját is.

Különös álláshirdetést tett közzé a blackpooli állatkert, írja a CNN. Anglia egyik leghíresebb állatkertje öt embert szeretne felvenni, akiknek egy feladata lenne:

be kellene öltözniük ragadozómadárnak, és elüldözni az állatkertet megszálló sirályokat.

A Blackpool Zoo ugyanis elég régóta eredménytelenül küzd az Ír-tenger kőhajításnyira lévő partjáról hozzájuk lakmározni járó sirályok ellen. A szemtelen madarak eleszik az állatkert állatai elől az eledelüket, de nem átallanak a látogatóktól is ellopni az ennivalót.


A sirályelrettentő csapat fő feladata a látogatói büfék környékének felügyelete lenne, az ideális jelölt barátságos, sportos és jelmezt szívesen viselő kell legyen.

A BBC cikke szerint csaknem kétszázan jelentkeztek eddig az állatkerti pozícióra, sokan külföldről pályáztak: Ausztráliából, Indiából, Ugandából és Ukrajnából is jelentkeztek a 4600 forintos órabért fizető állásra.

Az állatkert viccesen beszólt James Cordennek is, Twitteren azt írva, hogy szívesen vennék, ha a The Late Late Show világhírű műsorvezetője is jelentkezne az álláshirdetésükre, a sasjelmez biztos jól állna neki:


Nyitókép: Blackpool Zoo / Twitter

#Külföld#egyesült királyság#anglia#blackpool#állatkert#sirály#álláshirdetés#jelmez

Címlapról ajánljuk