Külföld

Tucatnyi tigrist és oroszlánt találtak mexikói kartelleknél

rtl.hurtl.hu

2023. április 23. 7:58

Az illegálisan tartott vadállatokat az után foglalták le, hogy kiderült, egy kartell élő foglyokat etetett a tigrisekkel. 

A mexikói hatóságok tucatnyi egzotikus ragadozót foglaltak le egy mexikói kartell irányítása alatt álló városban – közölte az AP amerikai hírügynökség, a mexikói ügyészség közleményére hivatkozva. A vadállatokat, köztük tíz tigrist, öt oroszlánt és hat jaguárt Jalisco államban találták. A hatóságok azt nem közölték, hogy kinek a földjén találták az állatokat, amiket ketrecekben és istállókban tartottak.

A bejelentést azután tették, hogy az amerikai hatóságok bejelentéséből kiderült: a„Köpcös” néven ismertté vélt rettegett mexikói drogbáró, a Sinaloa kartellt vezető Joaquín Guzmán fiai élve etettek meg tigriseikkel elfogott embereket.

Az amerikai főügyészség vádirata szerint farmjukon rendszeresen kínoztak embereket információkért, riválisaikat, valamint az együttműködésre nem hajlandó kormányzati tisztségviselőket pedig két tigrisükkel etették meg – holtan és élve is.

Nyitókép: Tigris egy teherjárműben, a Fehéroroszországgal határos kelet-lengyelországi Koroszczynnál levő átkelőhelyen 2019. október 30-án. MTI/PAP/Wojtek Jargilo

 

#Külföld#mexikó#kartell#drogkartell#tigris#oroszlán

Címlapról ajánljuk